Israel News
  • חדשות ישראל
    • פוליטיקה, כנסת וממשל
  • תרבות
    • סלבס, בידור ותרבות
    • תיירות ונופש
    • חינוך
    • עולם יהודי
  • ספורט
  • כלכלה ונדל"ן
    • טכנולוגיה
  • בריאות
    • אורח חיים בריא
  • חוק ומשפט
  • המלצות ישראל
    • עצת מומחה
  • צרו קשר
  • חדשות ישראל
    • פוליטיקה, כנסת וממשל
  • תרבות
    • סלבס, בידור ותרבות
    • תיירות ונופש
    • חינוך
    • עולם יהודי
  • ספורט
  • כלכלה ונדל"ן
    • טכנולוגיה
  • בריאות
    • אורח חיים בריא
  • חוק ומשפט
  • המלצות ישראל
    • עצת מומחה
  • צרו קשר
Israel News
  • חדשות ישראל
    • פוליטיקה, כנסת וממשל
  • תרבות
    • סלבס, בידור ותרבות
    • תיירות ונופש
    • חינוך
    • עולם יהודי
  • ספורט
  • כלכלה ונדל"ן
    • טכנולוגיה
  • בריאות
    • אורח חיים בריא
  • חוק ומשפט
  • המלצות ישראל
    • עצת מומחה
  • צרו קשר
  • חדשות ישראל
    • פוליטיקה, כנסת וממשל
  • תרבות
    • סלבס, בידור ותרבות
    • תיירות ונופש
    • חינוך
    • עולם יהודי
  • ספורט
  • כלכלה ונדל"ן
    • טכנולוגיה
  • בריאות
    • אורח חיים בריא
  • חוק ומשפט
  • המלצות ישראל
    • עצת מומחה
  • צרו קשר
ראשי » חדשות ישראל » כך תכינו את מאפה הפסטה המושלם לשבועות – בלי גבינה ובלי להתפשר על הטעם

כך תכינו את מאפה הפסטה המושלם לשבועות – בלי גבינה ובלי להתפשר על הטעם

גל טוויטו מאי 29, 2025

המטבח הטבעוני לא מפסיק להפתיע, והשבועות הם זמן מצוין לבדוק איך אפשר להכין מנות עשירות ומפנקות – בלי מוצרי חלב ובלי לוותר על הטעם. אחד המוקדים הבולטים של החג הוא כמובן הפסטות והמאפים – והפעם: מאפה פסטה "גבינה" טבעוני, קלאסי, פשוט, ומשביע.

עם כל הכבוד לעוגות, סלטים ופשטידות, אין חג שבועות בלי תבנית חמה ומבעבעת של פסטה עם גבינה. אבל מה עושים אם אתם נמנעים ממוצרי חלב – מבחירה או מטעמי בריאות? בדיוק בשביל זה הכנו לכם מתכון טבעוני ומעודכן ל־אוכל טבעוני, שימלא את השולחן בחג ויגרום גם לאורחים שאוכלים הכל ללקק את האצבעות.

צילום: אורן טבע

מאפה פסטה "גבינה" טבעוני – המתכון המלא

מצרכים

  • 500 גרם פסטה קצרה (כגון פנה, פוזילי) – ניתן גם גרסה ללא גלוטן

  • 1 כף שמן זית

  • 1 בצל גדול, קצוץ דק

  • 2-3 שיני שום, כתושות

  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

  • 1 קופסת שימורי עגבניות חתוכות

  • 1/2 כוס רסק עגבניות

  • תבלינים: כפית אורגנו, חצי כפית בזיליקום, מלח ופלפל

  • 1 כוס תרד טרי או קפוא

  • 200 גרם גבינה טבעונית מגורדת

  • 100 גרם גבינת שמנת טבעונית

  • 2 כפות שמרי בירה (לא חובה)

  • 1/4 כוס חלב צמחי (אם צריך לדלל את גבינת השמנת)

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד למצב אל-דנטה. מסננים.

  2. מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים בצל, מוסיפים שום, פלפל, עגבניות, רסק ותבלינים. מבשלים כ-15 דקות. מוסיפים תרד ושמרי בירה.

  3. רוטב הגבינה: מערבבים את גבינת השמנת עם חלב צמחי. מוסיפים שמרי בירה אם רוצים טעם "גבינתי".

  4. הרכבה: מחממים תנור ל-180 מעלות. בתבנית אפייה משומנת מניחים חצי מכמות הפסטה, מעל שכבת גבינת שמנת, חצי מהגבינה המגורדת, את שאר הפסטה, ולבסוף את יתרת הגבינה. אופים כ-30 דקות עד הזהבה.

טיפ מהמטבח של אתי: אם אין לכם כוח לרוטב שמנת, אפשר לוותר ולפזר גבינה טבעונית בלבד – ועדיין תקבלו תוצאה עסיסית ומענגת.

אם אתם מחפשים אוכל טבעוני שמשלב נוחות, טעם ונראות – המאפה הזה הוא לגמרי התשובה. מושלם לחג, לאירוח או לארוחת ערב פשוטה של אמצע השבוע.

« פוסט קודם
פוסט הבא »
כתבות נוספות שעשויות לעניין אתכם:
Israel news

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.
ניתן לפנות ל: Avihai.ZoomAt@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
israel אופנה אילת אנרגיה בחירות בטחון ביטוח לאומי בני גנץ בנימין נתניהו בריאות גיל הזהב המשרד לשוויון חברתי השקעות חופשה חינוך חרבות ברזל יום השואה יוקר המחיה ירושלים כדורגל כלכלה להט"ב מד"א מחקר מלחמת חרבות ברזל משטרת ישראל משרד האוצר משרד הבריאות משרד החינוך משרד התחבורה נדל"ן נשיא המדינה נתיבי איילון עיצוב הבית עסקים פיגוע צה"ל קורונה קיץ רובי ריבלין רכבת ישראל רשות המיסים שדרות תל אביב תערוכה
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד