אם הבניין שלכם נמצא באשדוד, יש לו עמודים בקומת הכניסה והוא נבנה לפני שנת 1980, על פי חוק אתם זכאים ליישם בו תמ"א 38. יש לוודא מול וועדת התכנון שמאושרת תמ"א 38 אשדוד לאותו בניין ולקבל החלטה בדבר המסלול המבוקש: תמ"א 38 (1) לחיזוק המבנה או תמ"א 38 (2) להריסתו ובנייתו מחדש. שימו לב כי תמ"א 38 (2) אינה פינוי בינוי. לא בונים קניון, ריאה ירוקה או בניין בעל מספר שונה של דירות וקומות. השוני היחיד שיתווסף לבניין החדש הוא דירותיו החדשות של הקבלן, שהן התמורה לטרחה שלו בבניית הפרויקט (הדיירים לא נדרשים לשלם עליו). פרט לכך, כל דייר צריך לחזור בדיוק לדירה אותה עזב, בקומה בה הוא התגורר. אם בסופו של דבר מתבצע תמ"א 38 בבניין שלכם, רצוי שתיעזרו בעו"ד נדל"ן שילווה אתכם ויעזור לשמור על הזכויות שלכם מול היזם.
מה מבצעים בהתחדשות עירונית באשדוד במסגרת תמ"א 38?
ביצוע הבנייה הבסיסי ביותר הוא תמ"א 38 לחיזוק. במסגרת הליך בנייה זה מונחים פיגומים על הבניין ונקבע שביל הליכה שמהווה ציר גישה של הדיירים לחדר המדרגות. הדיירים גרים כך מספר חודשים עד לסיום הבנייה כולל בניית "גמרים" בנים-בנייניים כמו מעליות ומדרגות חדשות. ביצוע בנייה מורכב מכך כולל את הריסת הבניין שנעשית באמצעות בולדוזרים ייעודיים ושיטוח היסודות. לאחר מכן, בונים בניין חדש במתכונת תמ"א 38 (2). צפי הבנייה המשוער, על פי ניסיון העבר, 24 חודשים.
מהם יתרונות הדייר בבניית התחדשות עירונית?
דייר בבניין תמ"א 38 אשדוד צפוי לקבל מקום מגורים משודרג עם מעלית ותשתיות, בדרך כלל גם דירה יותר גדולה ובניין בנוי בפורמט עיצוב מודרני עכשווי. בנוסף, כאשר בוחרים לעשות תמ"א 38 אשדוד, ולא התחדשות עירונית אחרת כמו פינוי בינוי, הדייר מבטיח לעצמו מגורים באותו מקום בדיוק ומאיין את אי הוודאות שתיווצר באשר לחזרתו למקום מגוריו (זאת בשונה מתוכניות כמו פינוי בינוי).
מוזמנים להתייעץ עם שניר חזוט עו"ד תמ"א 38 בכל הקשור לתהליך: 08-941-3749