Israel News
  • חדשות ישראל
    • פוליטיקה, כנסת וממשל
  • תרבות
    • סלבס, בידור ותרבות
    • תיירות ונופש
    • חינוך
    • עולם יהודי
  • ספורט
  • כלכלה ונדל"ן
    • טכנולוגיה
  • בריאות
    • אורח חיים בריא
  • חוק ומשפט
  • המלצות ישראל
    • עצת מומחה
  • צרו קשר
  • חדשות ישראל
    • פוליטיקה, כנסת וממשל
  • תרבות
    • סלבס, בידור ותרבות
    • תיירות ונופש
    • חינוך
    • עולם יהודי
  • ספורט
  • כלכלה ונדל"ן
    • טכנולוגיה
  • בריאות
    • אורח חיים בריא
  • חוק ומשפט
  • המלצות ישראל
    • עצת מומחה
  • צרו קשר
Israel News
  • חדשות ישראל
    • פוליטיקה, כנסת וממשל
  • תרבות
    • סלבס, בידור ותרבות
    • תיירות ונופש
    • חינוך
    • עולם יהודי
  • ספורט
  • כלכלה ונדל"ן
    • טכנולוגיה
  • בריאות
    • אורח חיים בריא
  • חוק ומשפט
  • המלצות ישראל
    • עצת מומחה
  • צרו קשר
  • חדשות ישראל
    • פוליטיקה, כנסת וממשל
  • תרבות
    • סלבס, בידור ותרבות
    • תיירות ונופש
    • חינוך
    • עולם יהודי
  • ספורט
  • כלכלה ונדל"ן
    • טכנולוגיה
  • בריאות
    • אורח חיים בריא
  • חוק ומשפט
  • המלצות ישראל
    • עצת מומחה
  • צרו קשר
ראשי » המלצות ישראל » מהם 4 המתכונים שחובה להכיר לקראת חג הפסח

מהם 4 המתכונים שחובה להכיר לקראת חג הפסח

גל טוויטו פברואר 26, 2023

חג הפסח מתקרב ולא מעט אנשים חוששים שלא יהיה להם מה לאכול חג וזאת בשל העובדה שאי אפשר לאכול חמץ. רבים מוצאים את עצמם לחוצים טרם מגיע החג ותוהים איזה תחליפים הם יכולים למצוא ללחם, לפיתות, ללחמניות, עוגות ומאפים המוכרים. חשוב שתדעו שכיום ניתן למצוא מגוון רחב של מתכונים לכבוד חג הפסח שיכולים לשדרג לכם לחלוטין את ארוחות החג ולאפשר לכם גם להנות מטעם טוב וגם לשבוע.

מתכונים שכל אחד חייב לנסות בפסח

אם אתם חובבי בורקסים ואתם תוהים כיצד תסדרו בלעדיהם בפסח, הנה מתכון נהדר לבורקס תפוחי אדמה מדפי אורז. הרכיבים הנדרשים הם: דפי אורז, כוס ורבעי מים מהברז לטבילת הדפים, ביצה. למלית התפוחי אדמה יש צורך ב: 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, כף שמן, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור. לציפוי: חלמון ביצה, כף שמן ושומשום.

כיצד מכינים?

הכנת המלית: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומניחים בסיר קטן. ממלאים במים עד לכיסוי, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים, יש לבדוק זאת באמצעות מזלג. יש לסנן את תפוחי האדמה לאחר שהם מתרככים ולמעוך אותם למרקם של פירה. מוסיפים כף שמן זית, חצי כפית של מלח וקמצוץ של פלפל שחור. מניחים לתערובת להתקרר.

 לאחר מכן מערבבים בצלחת רחבה ועמוקה יותר מקוטר הדף כוס ורבע מים וביצה וטובלים את דף האורז במים במשך 20 שניות.

מניחים את הדף על משוח עבודה ומניחים עליו כף מהמלית של הפירה בצד אחד של העיגול. מגלגלים לצורה של סיגר ולאחר מכן מקפלים את הקצוות פנימה לצורה של מלבן.

מניחים נייר אפייה בתבנית ענקית ומשמנים את הנייר. מניחים את הבורקסים על נייר האפיה כאשר הצד המקופל כלפי מטה.

קרדיט תמונה : unsplash

מערבבים בקערית חלמון ושמן ומברישים את החלק העליון של הבורקסים ומפזרים שומשום

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 30 דקות

מגבירים ל200 מעלות ואופים כ10 דקות עד להזהבה יפה.

עוגת קינמון ואגוזים כשרה לפסח

אם אתם מעוניינים בעוגה טעימה וכשרה לפסח, הנה מתכון מנצח:

רכיבים לאינגליש קייק הם: 2 ביצים, שליש כוס סוכר, שליש כוס שמן, חצי כוס מיץ תפוזים, חצי כוס קמח מצות דק לעוגות, חצי כוס קמח תפוחי אדמה, כפית של אבקת אפייה.

כיצד מכינים?

מחממים מראש תנור ל180 מעלות ומשמנים את תבנית האינגליש קייק

מערבבים בקערה קמח מצות, קמח תפוח אדמה ואבקת אפייה

בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר והביצים ומוסיפים את השמן, מיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפה את קערת הקמחים ומערבבים עד לתערובת אחידה. 

יוצקים מחבת מהבלילה לתבנית משומנת ומפזרים חצי כפית של אבקת קינמון ו2 כפות של אגוזים טחונים. יוצקים מעל את יתר הבלילה ומכניסים לתנור. אופים במשך כ35 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

פרנץ טוסט ממצה

הרכיבים הנדרשים הם: 4 מצות, 2 ביצים גדולות, 3 כפות של חלב או מים, שליש כפית של מלח ומעט פלפל שחור.

כיצד מכינים?

מרטיבים מצות מתחת לברז כ20 דקות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך כ15 דקות.

חותכים כל מצה ל4 רבעים

טורפים ביצים, מוסיפים את החלב, מלח ופלפל שחור

מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן, מצמידים שני רבעים אחד לשני וטובלים בצורה נדיבה בתערובת הביצים משני הצדדים. מטגנים במשך 2 דקות משני הצדדים עד להזהבה.

חציל פיצה

אם אתם אוהבים פסח ותוהים כיצד להנות ממנה בפסח, הנה גרסה שיכולה להתאים לכם. המצרכים הנדרשים הם: חציל גדול קלוף חתוך לאורך פרוסות בעובי של 1.5 ס"מ, רוטב פיצה, גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת.

כיצד מכינים?

בכדי להיפטר מהמרירות של החציל יש להניח את פרוסות החצילים על מגש ומפזרים עליהם מלח משני הכיוונים עד שהן מזיעות ומפרישות נוזלים ומנגבים את החציל בנייר סופג.

מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה

מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית משני הצדדים, מפזרים מעל מעט מלח ומניחים על נייר האפייה.

מכניסים לתנור ואופים למשך 20 דקות

לאחר 20 דקות הופכים צד ואופים עוד 10 דקות

מוציאים מהתנור, מורחים על כל פרוסה של חציל כפית רוטב פיצה ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת. מחזירים לתנור ואופים במשך 10 דקות עד שהגבינה מותכת ומזהיבה.

לעוד מתכונים מצוינים, קלים ומהירים לחג הפסח לחצו כאן >

אוכל חגים מתכונים
« פוסט קודם
פוסט הבא »
כתבות נוספות שעשויות לעניין אתכם:
Israel news

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.
ניתן לפנות ל: Avihai.ZoomAt@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
israel אופנה אילת אנרגיה בחירות בטחון ביטוח לאומי בני גנץ בנימין נתניהו בריאות גיל הזהב המשרד לשוויון חברתי השקעות חופשה חינוך חרבות ברזל יום השואה יוקר המחיה ירושלים כדורגל כלכלה להט"ב מד"א מחקר מלחמת חרבות ברזל משטרת ישראל משרד האוצר משרד הבריאות משרד החינוך משרד התחבורה נדל"ן נשיא המדינה נתיבי איילון עיצוב הבית עסקים פיגוע צה"ל קורונה קיץ רובי ריבלין רכבת ישראל רשות המיסים שדרות תל אביב תערוכה
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד