שוק ההנעלה הנשית לא עוצר לרגע. החברות הגדולות כמו נייקי ואדידס התחילו להבין שכף הרגל של נשים בנויה אחרת לגמרי מזו של גברים. מחקרים חדשים הראו שלנשים יש קשת רגל גבוהה יותר, העקב שלהן צר יותר, והן צועדות ורצות בצורה שונה מגברים. גם הברכיים שלהן זזות בזוויות אחרות בזמן ריצה. כל התגליות האלה הובילו לכך שהחברות התחילו לעצב נעליים במיוחד לנשים מאפס, במקום פשוט לשנות את הגודל והצבע. התוצאה היא שהיום יש לנו נעלי ספורט שמתאימות באמת למבנה הרגל הנשי, נותנות תמיכה במקומות הנכונים, ומונעות פציעות שהיו נפוצות כשנשים נעלו נעליים שלא תוכננו עבורן. זו מהפכה אמיתית שמשנה לטובה את חוויית הספורט של מיליוני נשים ברחבי העולם.

טכנולוגיות פורצות דרך בבלימת זעזועים
כך למשל, בנייקי פיתחו את טכנולוגיית ה-Air Zoom המותאמת במיוחד לנשים, הכוללת כריות אוויר במיקומים אסטרטגיים התומכים בקשת כף הרגל הגבוהה יותר אצל נשים. אדידס השיקה את קולקציית UltraBoost מוסף 'X' המציעה סוליית ביניים רכה יותר באחור ונוקשה יותר בקדמה, בהתאם לפיזור המשקל הייחודי של נשים בזמן ריצה.
הטכנולוגיה החדשה לא מסתכמת רק בבלימת זעזועים. חברת אסיקס פיתחה את מערכת GEL-Nimbus המשלבת ג'ל סיליקון בנקודות לחץ ספציפיות, תוך התחשבות בכך שנשים נוטות להיפגע יותר בברכיים ובירכיים. הטכנולוגיה הזו מציעה הגנה משופרת ומפחיתה את הסיכון לפציעות ספורט נפוצות.
אימון בסטייל – עיצוב שמשלב פונקציונליות ואופנה
העיצוב של נעלי ספורט נשים הפך להיות מרכיב קריטי לא פחות מהטכנולוגיה. המעצבים מבינים היום שנשים רוצות נעליים שישרתו אותן הן באימון והן בחיי היומיום. צבעי פסטל עדינים משולבים עם הדגשות ניאון, רקמות מורכבות וחומרים מבריקים יוצרים מראה ייחודי שמתאים גם לרחוב.
ברוקס, מותג אמריקאי המתמחה בריצה, הציג קו נעליים הכולל טכנולוגיית GuideRails המונעת תנועות צד מוגזמות של הברך – בעיה נפוצה יותר אצל נשים. הנעליים זכו להכרה מיוחדת מהאגודה האמריקאית לרפואת ספורט כנעליים המומלצות ביותר למניעת פציעות.
התאמה אישית וקיימות – המגמות החדשות
עולם נעלי הספורט עובר מהפכה בכל הקשור להתאמה אישית, וזה משנה את המשחק לגמרי. חברת ניו באלאנס הייתה מהראשונות להבין שכל כף רגל היא ייחודית, והשיקה טכנולוגיה מדהימה שסורקת את הרגל בתלת-מימד ויוצרת סוליות שמתאימות בדיוק לצורת הרגל של כל אישה. זה כמו חליפה שנתפרת במיוחד עבורך, רק לכפות הרגליים. במקביל, מחקרי שוק מגלים שנשים מחליפות נעלי ספורט כמעט פי שניים יותר מגברים – לא רק כשהנעל נקרעת, אלא פשוט כי הן רוצות גיוון ועיצובים חדשים. חברות כמו סקצ'רס ופילה הבינו את הטרנד הזה במהירות והציפו את השוק במאות דגמים שונים במחירים סבירים, כך שכל אישה יכולה להרשות לעצמה כמה זוגות לפעילויות שונות ולמצבי רוח שונים.
משבר הקורונה יצר צורך חדש לגמרי בעולם נעלי הספורט. פתאום כולנו התחלנו להתאמן בבית, וגילינו שהנעליים שמתאימות לריצה בפארק לא בהכרח טובות לקפיצות על השטיח בסלון. חברת אנדר ארמור קלטה את הצורך הזה ופיתחה נעליים עם סוליות מיוחדות שלא משאירות סימנים שחורים על הפרקט ולא מחליקות על אריחים חלקים. הטכנולוגיה החכמה גם נכנסה לתמונה – נייקי, למשל, שילבה חיישנים זעירים בתוך הנעל שמתחברים לאפליקציה בטלפון ומספרים לך בדיוק איך רצת, כמה חזק פגעת בקרקע, ואפילו מתי כדאי להחליף צד בריצה כדי למנוע פציעות. זה כמו שיש לך מאמן אישי קטן בתוך הנעל שמנתח כל צעד שלך.
העתיד של נעלי הספורט נשמע כמו מדע בדיוני, אבל הוא כבר כאן ממש מעבר לפינה. חברות מפתחות כבר עכשיו נעליים שיודפסו בתלת-מימד לפי סריקה מדויקת של הרגל שלך, כך שכל נעל תהיה מותאמת אישית לחלוטין – לא רק הסוליה, אלא כל הנעל.